Algemeen
Ik wil een appartement huren, wat moet ik doen?

Om een appartement te huren kan je je hier inschrijven voor de nieuwsbrief. Hierdoor blijf je op de hoogte van de voortgang van de bouw en ben je er als eerste bij wanneer de verhuur van de Kop van Laak start!

Wanneer je bent aangemeld voor de nieuwsbrief, mailen wij je wanneer de verhuur start. Wanneer de verhuur is gestart ontvang je een link naar een digitale verhuuromgeving binnen deze website.

 1. a. Schrijf je in als belangstellende voor een woning via hurenindekopvanlaak.nl.
  LET OP: Deze inschrijving is benodigd NAAST jouw inschrijving voor de nieuwsbrief.
 2. b. Geef jouw voorkeuren voor de appartementen door.
 3. c. Upload de benodigde documenten die we nodig hebben om jouw gegevens te controleren.

Als er meerdere inschrijvingen voor hetzelfde appartement zijn, dan wordt de woning aan de best passende kandidaat toegewezen middels een digitale loting. Daarna ontvang je een bericht of je een voorlopige toewijzing krijgt. Vervolgens geef je aan of je deze voorlopige toewijzing accepteert. Kort daarna worden de huurcontracten opgemaakt en wordt het huurcontract digitaal aangeboden en kun je deze digitaal ondertekenen.

Tegen de tijd dat de verhuur start, informeren we je er uiteraard uitgebreid over.

Kan ik de appartementen bezichtigen?

Wegens veiligheidsrichtlijnen op de bouw is het helaas niet mogelijk om de appartementen ver voor oplevering te bezichtigen. We gaan er alles aan doen om een kijkdag te organiseren waar je tijdig voor wordt uitgenodigd als je bent aangemeld als geïnteresseerde.

Zijn de beelden op de website echte foto’s?

De beelden die op de website worden getoond zijn impressies. Dat betekent dat deze beelden zijn gemaakt door een designer op basis van de gegevens van de architect. Het kan voorkomen dat de uiteindelijke uitvoering afwijkt van de weergegeven impressie. Daarom kunnen er geen rechten worden ontleend aan deze impressie beelden. Indien mogelijk worden er dichter bij de opleverdatum ook foto’s en/of videobeelden van het daadwerkelijke resultaat via de website gedeeld.

Kan ik huurtoeslag ontvangen?

De appartementen worden verhuurd in de vrije sector. Het is niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen.

Moet ik inschrijf- of bemiddelingskosten betalen?

Je hoeft geen inschrijfkosten te betalen en er is geen bemiddelingskosten/courtage. Voor (of tijdens) het ondertekenen van de huurovereenkomst dient de eerste maand huur en de eventuele borg te zijn/worden overgemaakt via internetbankieren. Een borg is niet standaard en wordt alleen gevraagd indien je niet (volledig) aan de inkomenseisen voldoet of zelfstandig ondernemer bent.

Toetsing en inkomen
Welke huurprijs past bij mijn inkomen?

Via de huurprijscalculator kun je bepalen welk appartement bij jouw inkomen past.

Hoe worden de appartementen toegewezen?

Aan de hand van de gestelde inkomenseis en beschikbaarheid, volledigheid van jouw dossier, finale credit check en jouw voorkeur worden de appartementen toegewezen. Als er meerdere inschrijvingen voor dezelfde woning zijn, wordt de woning toegewezen aan de best passende kandidaat.

Mogen ouders of derden garant staan als er niet kan worden voldaan aan de inkomensrichtlijnen?

Garantstellingen van ouders of derden zijn helaas niet mogelijk.

Kan ik een appartement delen met een vriend/collega?

Het is helaas niet toegestaan om de appartementen te huren met woningdelers. Er wordt enkel verhuurd aan alleenstaanden, samenwonenden en gezinnen.

Kan ik als uitzendkracht een huurappartement in de Kop van Laak huren?

Helaas kunnen wij alleen rekening houden met inkomen uit een vast dienstverband (minimaal 12 maanden). Het is dus niet mogelijk om met een flexibel arbeidscontract een appartement te huren in de Kop van Laak.

Kan ik als student een huurappartement in de Kop van Laak huren?

Nee, het is alleen mogelijk om te huren met voldoende inkomen volgens de inkomenstoets, waarbij maximaal 2 inkomens tot een gemeenschappelijk inkomen gezien mogen worden. Ook kunnen er niet meer dan twee huurders op een adres ingeschreven staan. Tenzij aan deze eisen wordt voldaan, is het voor studenten niet mogelijk een appartement te huren. Er worden helaas geen garantstellingen door derden (ouders) geaccepteerd.

Wat zijn de inkomensrichtlijnen om te huren?

Om een appartement te huren, gelden de volgende inkomenseisen:
Bij een netto maandhuurprijs tot en met € 600,- geldt: 4,5 maal de netto maandhuur.
Bij het meerdere boven € 600,- geldt: 3 maal de netto maandhuur = Brutomaandinkomen (het inkomen van een eventuele partner wordt voor 100% meegerekend).

Voorbeeld netto maandhuurprijs € 750,-:
€ 600 x 4,5 = € 2.700,-
€ 150 x 3 = € 450,-
Zo kom je op een bruto benodigd (gemeenschappelijk) maandinkomen van minimaal € 3.150,- (€ 2.700, + € 450,-).

Vakantiegeld, vaste bonus, vaste 13e maand mogen meegerekend worden bij het bepalen van het bruto jaarinkomen. Flexibele bonussen, winstuitkering en vergoeding voor een lease-auto worden niet meegenomen in de inkomenstoetsing.

Voor gepensioneerden geldt een lager benodigd inkomen door de lagere belastingdruk. Het belastbaar inkomen van gepensioneerden kan verhoogd worden met 30%.

Vrij beschikbaar vermogen op een Nederlandse bankrekening kan gebruikt worden voor de inkomenstoets. 10% van het vermogen kan worden meegeteld in het jaarinkomen.

Klik hier om jouw maximale huurprijs te berekenen.

Inschrijven
Wanneer hoor ik of ik een appartement toegewezen heb gekregen?

Zodra de inschrijvingsperiode is gesloten, worden alle dossiers beoordeeld. Je ontvangt van ons nader bericht per e-mail of de woning voorlopig aan jou is toegewezen. Mochten na deze eerste inschrijving nog appartementen beschikbaar zijn, geldt vervolgens de volgorde van binnenkomst. Alleen compleet ingevulde inschrijfformulieren inclusief alle gevraagde bijlagen zullen in behandeling worden genomen.

Waar kan ik het inschrijfformulier vinden? En waar kan ik mijn documenten uploaden?

De verhuur is nog niet gestart. Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief via deze website houden wij je op de hoogte van de start van de verhuur.

Wanneer het zover is sturen wij een link naar de digitale verhuuromgeving binnen deze website. Om in aanmerking te komen voor een woning doe je dan het volgende:

 1. a. Je schrijft je in als belangstellende voor een appartement.
  (LET OP: Naast jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, moet je dus t.z.t. nogmaals inschrijven als belangstellende voor een appartement).
 2. b. Vervolgens krijg je de inloggegevens om op jouw persoonlijke account in te loggen.
 3. c. Middels dit account kun je het inschrijfformulier raadplegen en de documenten uploaden
  (LET OP: Het is benodigd deze documenten te uploaden zodat wij jouw inschrijving kunnen beoordelen).
 4. d. Je kunt de documenten uploaden in het inschrijfformulier onder de pagina “bijlagen”
  (LET OP: De pagina “bijlagen” wordt pas zichtbaar nadat je het inschrijfformulier volledig hebt ingevuld).

NB: Zonder jouw documenten is jouw dossier niet volledig en wordt de inschrijving niet in behandeling genomen.

Welke stukken dien ik aan te leveren?

Op basis van de ingevulde gegevens in het inschrijfformulier volgt er een lijst met een aantal stukken die je moet uploaden. Op het moment dat je nog niet over alle stukken beschikt, kun je deze iets later toevoegen. Let er wel op dat dit vóór de sluitingsdatum gebeurt om succesvol mee te gaan met de eerste toewijzing.

De volgende stukken kunnen gevraagd worden:

Ben je in loondienst?
– Drie salarisstroken
– Werkgeversverklaring
– Kopie bankafschrift waarop storting salaris zichtbaar is

Heb je een uitkering?
– Toezeggingsbrief UWV in plaats van werkgeversverklaring
– Kopie bankafschrift waarop storting uitkering zichtbaar is

Ben je gepensioneerd/AOW-gerechtigd?
– Jaaropgave van AOW en indien van toepassing pensioen
– Kopie bankafschrift waarop storting van AOW en indien van toepassing pensioen zichtbaar is

Ben je zelfstandig ondernemer?
– Recent uittreksel Kamer van Koophandel (niet ouder dan 3 maanden)
– Jaarcijfers van afgelopen 2 jaar (voorafgaand aan ondertekening huurovereenkomst) opgemaakt door accountant/administratiekantoor
– Prognose van het aankomende jaar

En indien van toepassing:
– Echtscheidingsconvenant
– Overzicht eigen vermogen
– In geval van verkoop van de huidige woning: de (voorlopige) koopakte + overzicht resterende hypotheek
– In geval van aanhouden van huidige koopwoning: een overzicht van de hypotheeklasten van de afgelopen 6 maanden
– Verhuurdersverklaring

Huren
Wat is de minimale huurtermijn?

Je huurt voor minimaal 1 jaar vanaf de ingangsdatum van de huurovereenkomst. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende kalendermaand.

Zit er een parkeerplaats bij het appartement?

Er komt een aantal parkeerplaatsen in de verhuur, bewoners kunnen daarnaast een parkeervergunning aanvragen voor *37,20 per jaar. De tweede en elke volgende parkeervergunning kost 216,60 per jaar.

*Peildatum kosten parkeervergunning, januari 2019.

Zijn er naast de huurprijs nog servicekosten?

Ja, je betaalt servicekosten. Voor de gezamenlijke ruimtes waar alle bewoners gebruik van maken, worden bepaalde kosten gedeeld. Je ontvangt hiervan altijd een separate opgave en jaarlijks een overzicht van de servicekosten. De samenstelling van de servicekosten is in een wettelijk kader bepaald. Meer informatie vindt je op de website van de Rijksoverheid.

Verder dien je voor gas, water en licht zelf de contracten met de nutsbedrijven af te sluiten.

Opleveringsniveau/oplevering
Zijn de beelden op de website echte foto’s?

De beelden die op de website worden getoond zijn impressies. Dat betekent dat deze beelden zijn gemaakt door een designer op basis van de gegevens van de architect. Het kan voorkomen dat de uiteindelijke uitvoering afwijkt van de weergegeven impressie. Daarom kunnen er geen rechten worden ontleend aan deze impressie beelden. Indien mogelijk worden er dichter bij de opleverdatum ook foto’s en/of videobeelden van het daadwerkelijke resultaat via de website gedeeld.

Is er een aparte berging bij het appartement?

Alle appartementen beschikken over een inpandige berging. Een aantal appartementen hebben daarnaast een externe berging op de eerste verdieping.

Hoe zijn de wanden en plafonds afgewerkt?

De wanden worden wit en behangklaar opgeleverd. De plafonds zijn voorzien van wit spuitwerk. De plafondhoogte is minimaal 2.60 meter.

Kan ik zelf een keuken en/of badkamer uitkiezen?

Nee, de woningen worden voorzien van een volledig uitgeruste keuken in de kleur hoogglans wit met een zwart kwartscomposiet aanrechtblad. De keukens zijn voorzien van een combimagnetron, koel-vriescombinatie, inductiekookplaat, afzuigkap en vaatwasser.
De comfortabele badkamer is voorzien van een wastafel met spiegel en een handdoekenradiator.
De appartementen worden opgeleverd met een douche met glazen doucheafscheiding en separaat toilet. De vloer is voorzien van antracietkleurige vloertegels en de wanden zijn tot aan het plafond met witte wandtegels betegeld.

Wanneer zijn de appartementen gereed en zou ik kunnen verhuizen?

De eerste appartementen worden in Q3 2021 opgeleverd. Let op! Dit is een prognose. Dit kan bijvoorbeeld wegens weersomstandigheden, aanleveren afbouwmateriaal etc. worden bijgesteld naar voren of iets verder in tijd.

Wat zijn de gevolgen van de maatregelen omtrent COVID-19 voor de opleverdatum?

Op de bouw wordt gewerkt volgens de richtlijnen van het RIVM. Dit kan mogelijk gevolgen hebben voor de opleverdatum van Kop van Laak, momenteel lijkt de impact minimaal. Via onze website, nieuwsbrief en Facebookpagina houden we je op de hoogte over eventuele wijzigingen in de verwachte opleverdatum.